Rolando

Rolando en zoon Ricardo Toro Duran

Oorsprong van Biodanza

Wat is Biodanza en hoe heeft het zich ontwikkeld?

Professor Rolando Toro Araneda uit Chili heeft biodanza ontwikkeld vanuit zijn ervaring en kennis als psycholoog, medisch antropoloog. Hij was werkzaam in scholen, ziekenhuizen en universiteiten en in meerdere maatschappelijke sectoren. Zijn levenswerk is inmiddels wereldwijd verspreid in meer dan 50 landen. Rolando was een levenskunstenaar , hij wist het leven vol op te omarmen. Drukte dit ook uit in zijn gedachten, gedichten, boeken, schilderijen. Landen waar Rolando heeft gewoond zijn onder meer Chili, Argentinië, Brazilië, Italië.
Zijn familie en vele internationale facilitatoren zetten zijn gedachtegoed en werk voort. Rolando is op 19 april 1024 in Conception, Chili geboren en overleed op 16 februari 2010. In 2001 pntving Rolando Toro de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn werk in de afgelopen 40 jaren.

Biodanza werkt aan de heelheid van de mens. Bios staat voor leven en danza, voor dans, beweging met diepe beleving. In een Biodanza groep vindt de danser
ruimte en een veilige plek om zijn ware identiteit optimaal te doorvoelen.Wetenschappelijk onderzoek heeft de positieve werking op het algemeen welzijn en immuunsysteem bevestigd. Dr. Marcus Stück uit Leipzig heeft hierover geschreven. En sterker nog, hij reist de wereld door om zijn boodschap door te geven. Ook vele universiteiten in landen als Australië, Idonesië, Syrië e.a. ontvangen hem met regelmaat.

Biodanza is als een weerspiegeling van het leven. Het samenspel van muziek en bewegingen brengt tot dansen. Deze samenhang komt bij je binnen en dit raakt innerlijke snaren. Je beleeft ten volle het hier en nu. Het maakt blij en zet even
andere besognes opzij. Dit te delen in een groep, om elkaar te ontmoeten in de muziek, zingend en dansend.
Biodanza schept het gevoel van wedergeboorte en hoop in het leven. Rolando voelde dat hij de mogelijkheid schiep van een zuiver contact met de levende werkelijkheid door middel van muziek, beweging, gebaren en het uitdrukken van gevoelens. Muziek, dans zijn de ideale manieren om lichaam en ziel te integreren.

Quote Rolando:
“In Biodanza I create a system to stimulate the joy of living, to improve body – mind- integration and to strengthen the connection between people”
“Biodanza is not a conventional system of emotional expression but rather a new vision of life. A process of human development, identity integration, inner transformation and of developing our human potentials. Biodanza is about learning to dance life and rediscover the pleasure of living “! 

Hier is Rolando met Biodanza in actie;

error: Content is protected !!