Biodanza in zorgcentra

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gewoon jezelf weer eens zijn…. want iemand is iemand door andere mensen.

Muziek is n universele taal die harten opent..
Samen voelen wat ritme doet, samen muziek maken, samen zingen doet ons bewegen, van binnen naar buiten..
In Biodanza voelen we dat bio voor leven staat, en danza voor dans. Als we dit te beleven,dansen we onze levensdans. Je beweegt vanzelf en je voelt weer plezier in jezelf maar ook met die ander, Dan voelen we dat we allemaal zusters en broeders zijn omdat we met elkaar van het leven genieten. Zo is het elke keer weer heel anders. Daarom is het fijn wanneer we dit vaker doen. In de dans leer je naar elkaar luisteren en het is een groot plezier wanneer je dat ook samen ontdekt.

Het is een groot voorrecht voor mij om met jullie bewoners en begeleiders in Hofje Wendakker te biodansen. Want iedereen weet te genieten en zo worden we allemaal blij. Je ziet elkaar en je wordt aangemoedigd om echt contact te maken met de mensen om je heen, zowel met bekenden als met vreemden. Het leven wordt verrijkt omdat mensen maken tot wie je bent.

Geschreven ook in memoriam aan de tijd van Marius Meijboom, mijn echtgenoot die in het oude Wendhorst werd verzorgd. Een herinnering met oneindige Glans. Glans als leidraad voor de 40 daagse kalender van Viattence. Een prachtige intentie en doel. Viattence waardig. Laat ons dat dagelijks beleven!

Noot
Professor Rolando Toro uit Chilië heeft Biodanza gecreëerd . Hij overleed in op 16.02 2010 op hoge leeftijd Reisde nog de wereld rond om Biodanza te brengen. Zijn levenswerk Biodanza wordt voortgezet door zijn familie en vele internationale facilitatoren. Hij zei : When de whole World would be dancing, there would be more understanding! We would live in a more affective society”

Mai Lan Peg

Heeft een groot deel van haar leven in een bosrijke omgeving gewoond, dicht bij de natuur. Het buitenleven wordt intens beleefd. Ze leerde wat essentieel is in haar leven. Hoe belangrijk het is om balans tussen hart rn hoofd te vinden. Open te staan voor vragen en antwoorden die het leven biedt. Verwondering, elke dag is een geschenk . Dans met ouderen behoort tot haar passie

error: Content is protected !!