Een schets van Ryan Ip

RyanIn 2006 maakte ik voor het eerst kennis met het Biodanza systeem van Rolando Toro. Ik had er nog nooit van gehoord totdat een vriend van mij erop wees. Hij deed het al een tijdje en was er erg lyrisch over. Zelf was ik al een tijdje bezig met salsa. Tot op een gegeven moment die figuurtjes bij salsa mij geen voldoening weer gaven.

Biodanza bleef toch in mijn achterhoofd zitten en vanwege mijn nieuwgierigheid wilde ik er toch wat meer over te weten te komen. Wat bleek, er was iemand die les gaf in mijn woonplaats. Wat ik in de loop der tijd heb ervaren is dat Biodanza mij wel heel erg bewust maakt van de dingen die ik doe in het leven, hoe ik het hoe en waarom. Hoe belangrijk het is om uiting te geven aan wat er leeft in mij daar ook de betekenis die ik geef aan mijn eigen beweging.
Biodanza is daarnaast een mooie aanvulling op het persoonlijke ontwikkelingspad waar ik zo’n 9 jaar geleden ben ingestapt. Ik heb trainingen gevolgd in Avatar, NLP en talloze andere die teveel zijn om hier te noemen. Nog steeds leer ik weer over mezelf waarbij Biodanza een bijzondere positie inneemt. Biodanza gaat voor mij over contact maken met mijn innerlijke bewegingen en daar uiting aan te geven. Het lichaam en geest is voor mij een systeem en door Biodanza te doen ontdek ik hoe de dingen voor mij zijn.

Authentieker te worden als mens en hoe ik mij daarin uitdruk. Het was voor mij al vrij snel duidelijk welke toegevoegde waarde Biodanza voor mij heeft en wat mij heeft doen besluiten om de opleiding te doen tot Biodanza facilitator.

Sinds die tijd is het een ontdekkingsreis geweest naar mezelf en is het nog steeds doordat ik mij blijf verrijken met extensies in Biodanza. Inmiddels ben ik afgestudeerd en wil ik waar kan het systeem verder voortzetten en onder de aandacht van anderen brengen zodat het leven er wellicht meer vreugde, plezier en betekenisvoller gaat uitzien.

***
Ryan is van oorsprong geschoold in de ICT en heeft daarbij allerlei functies beoefend op het gebied van system engineering en storage. Verder begeleidt hij mensen in Avatar, NLP en diverse andere methodieken. Hij is 37 jaar oud en woonachtig in Amersfoort.

 

 

error: Content is protected !!