RolandoRolando Toro Areneda

Professor Rolando Toro Areneda uit Chili heeft Biodanza ontwikkeld. Hij ontdekte de mogelijkheid dat door beweging, gebaren en expressie van het gevoel de mens met een levendige werkelijkheid in direct contact met zichzelf kwam. Muziek is de universele taal, de enige taal die alle mensen in deze wereld in de toren van Babel begrepen. Dans is de ideale vorm om lichaam en ziel te verenigen. Tegelijk schenkt het alle deelnemers geluk, tederheid en kracht. Deze ontdekking wilde Rolando met alle mensen delen.

Vanuit zijn ervaring en kennis als psycholoog, medisch antropoloog en dichter heeft hij met dierbaren zijn systeem Biodanza verder ontwikkeld. Vanuit bio centrische principes hebben Rolando en de zijnen gewerkt aan hun missie om levensvreugde in de wereld te vergroten. Vanuit het bio centrisch principe kunnen we het universum beschouwen als een gigantisch levend hologram en is het leven gevormd als samenleving. Alles wat bestaat zijn componenten van een groot levend systeem. Wanneer iemand verbonden is met het principe van leven, ervaart hij de oude verbondenheid met al wat is, de zon, de zee, de lucht.

De ultieme ervaring met het leven is het gevoel van liefde. Dans, leven en liefde zijn van een uniek kosmisch karakter. In Biodanza vinden we dit terug in contact, waarmee we de ander bevestigen er te mogen zijn.

Inmiddels is Biodanza wereldwijd verspreid in circa 40 landen. Biodanza werkt aan integratie en totaliteit van de mens.

Wetenschappelijk onderzoek heeft de positieve werking op het algemeen welzijn en immuunsysteem bevestigd.

Biodanza is als een weerspiegeling van het leven. Het samenspel van muziek en bewegingen brengt tot dansen en bewustwording. Deze samenhang komt bij je binnen en dit raakt innerlijke snaren. Je beleeft ten volle het hier en nu.

Hier is Rolando met Biodanza in actie;

error: Content is protected !!